دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

بریتانیا طلا‌های غارت‌شده را قرض می‌دهد!

موزه‌های «بریتانیا» و «ویکتوریا و آلبرت» اعلام کردند گنجینه‌های طلا و نقره، که ارتش بریتانیا در جنگ‌های استعماری از غرب آفریقا غارت کرده بود، در یک قرارداد سه‌ساله به غنا قرض داده می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۶ - ۰۷ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 January 27
کد خبر: ۲۲۵۴۴۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ این مجموعه آثار تاریخی گرانبها که متعلق به دربار سلطنتی آسانته (āšāntī) بود، به عنوان بخشی از «روح ملی» غنا در نظر گرفته می‌شود و بر اساس این قرارداد، ۱۷ شیء از موزه ویکتوریا و آلبرت و ۱۵ شیء از موزه بریتانیا، اواخر امسال در موزه کاخ شهر کوماسی، در کشور غنا به نمایش گذاشته خواهند شد.

خبر این قرارداد در حالی منتشر شده که یونان بار دیگر درخواست خود را برای بازگرداندن سنگ‌های مرمر پارتنون از موزه بریتانیا به آتن مطرح کرده است.

بسیاری از این آثار طلا و نقره در طول جنگ‌های آنگلو ـ آسانته (اشانتی) در قرن نوزدهم میلادی از شهر کوماسی غارت شدند. برخی از آن‌ها بخشی از غرامتی بود که در آن زمان به زور از پادشاه گرفته شد، اما شامل یک ساز چنگ ـ عود (ترکیبی از دو ساز) از جنس طلا نیز می‌شود که طی یک معاهده تجاری در سال ۱۸۱۷ به دیپلمات بریتانیایی توماس بودیچ اهدا شد.

«نانا افوریاتا آییم»، مشاور ویژه وزیر فرهنگ غنا، از این توافق به عنوان یک نقطه شروع خوب در اصلاح اشتباهات گذشتۀ استعماری خشونت‌آمیز بریتانیا استقبال کرد و در گفت‌وگویی با بی‌بی‌سی که نخستین‌بار خبر این قرارداد جدید را منتشر کرد، گفت: «آن‌ها فقط اشیاء نیستند، بلکه اهمیت معنوی نیز دارند. آن‌ها بخشی از روح ملت هستند. این تکه‌هایی از بازگشت ماست.»

او همچنین گفت: «۱۵۰ سال پس از حمله به کوماسی و غارت دربار ممالک موزه ویکتوریا و آلبرت مفتخر است که با موزه کاخ مانهیا همکاری کند تا این مجموعه مهم از آثار طلای آسانته را به نمایش بگذارد.»

موزه‌های بزرگ از جمله موزه بریتانیا و ویکتوریا و آلبرت، بر اساس قانون، از بازگرداندن دائم گنجینه‌های مورد مناقشه در مجموعه‌هایشان جلوگیری می‌کنند. این مجسمه‌ها عبارتند از مجسمه‌های پارتنون، که یونان مدت‌ها برای بازگشت به آتن تلاش کرده‌اند، برنز‌های بنین که موضوع تقاضای مشابهی از سوی نیجریه است و طلا‌های آسانته.

«تریسترام هانت»، مدیر موزه ویکتوریا و آلبرت در این‌باره گفت: «ما در قبال کشور‌های مبدأ مسئولیت داریم و باید فکر کنیم چگونه می‌توانیم امروز عادلانه‌تر آن‌ها را به اشتراک بگذاریم. به نظر من اگر این نوع مشارکت‌ها و مبادلات را ایجاد کنیم، همه موزه‌های ما از بین نخواهند رفت.»

«کریاکوس میتسوتاکیس»، نخست‌وزیر یونان پس از درگیری دیپلماتیک با دولت بریتانیا در سال گذشته، اخیرا بار دیگر خواستار بازگرداندن سنگ‌های مرمر پارتنون شده است. «میتسوتاکیس» در اولین بیانیه عمومی خود درباره این موضوع، گفت: یونان در حال مذاکره با جورج آزبورن ـ رئیس موزه بریتانیا ـ، درباره قراردادی برای آوردن آن‌ها به موزه آکروپولیس است.» / ایسنا

ارسال نظر
آخرین اخبار